Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma 17 Eylül'ün eski kalecisi Fettah Kara: Türkiye'de kaleci yetişmiyor”

Bandırma 17 Eylül

Bir dönemler Bandırmanın yetenekli kalecileri arasında yer alan Fettah Kara, Günümüzdeki kalecileri yetenekli bulmuyorum. Türkiye'de iyi kaleci yetişmiyor” dedi.

Bir dönemler Bandırmanın yetenekli kalecileri arasında yer alan Fettah Kara, “Günümüzdeki kalecileri yetenekli bulmuyorum. Türkiye’de iyi kaleci yetişmiyor” dedi.
1941 yılında, Kosova’da doğan, 1953 yılında ise Bandırmaya gelen Fettah, şunları söyledi:
“O yıllarda Bandırma’da çok güçlü takımlar vardı. Gençlik, Marmara, 17 Eylül, Çelikspor, Gönenspor, Erdekspor ve Bandırma Havagücü takımları arasında kıyasıya bir mücadele yaşanırdı. 8 yıl süreyle 17 Eylül kalesini korudum.”
İnşaat ustası olarak görev yaptığı o yıllarda, tuğlayla kollarını güçlendirmeye çalıştığını vurgulayan Fettah Kara, yaşadığı Galatasaray serüvenini de şöyle anlattı:
“Bandırmaspor’un da kurulduğu 1965 yılında, Galatasaray’ın efsane kalecilerinden Turgay Şeren, İzmir’de oynanan bir maçta kaburgalarından sakatlanmıştı. Galatasaray’ın ondan başka iyi bir kalecisi olmadığı için kulüp, yeni bir kaleci arayışına girişerek, Anadolu’dan kaleci aramaya yöneldi. Ercan isimli bir arkadaşım, beni de Galatasaray Kulübü’ne götürerek, denemelere soktu. O yıllarda Galatasaray’ın teknik direktörü Gündüz Kılıç’tı. Benimle birlikte 16 kaleci daha denendi. Teknik direktör Gündüz Kılıç ve yöneticiler, denemede beni çok beğendiler. Yaklaşan temmuz ayında benimle sözleşme yapacaklarını belirterek, yeniden İstanbul’a beklediklerini söylediler. Ancak Bandırmaya geldiğimde babam, bu transfere, ‘Sen, İstanbul’da yaşayamazsın. Seni, İstanbul bozar’ diyerek karşı çıkınca sarı-kırmızılı külüne transfer işim gerçekleşmedi. O günlerin kalecileri arasında Turgay Şeren ve Varol Ürkmez’i çok beğendiğini belirten Fettah Kara, denenmek için katıldığı Galatasaray antrenmanlarında, “Taçsız Kral” Metin Oktay’ın şutlarını unutamadığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı